Bits & Chips Hardware Conference 2011

Info: 

Techwatch organiseert op 9 juni 2011 de vierde editie van de Bits&Chips Hardware Conference. Dit event is dé jaarlijkse ontmoetingsplaats voor professionals en technisch managers in de high-end elektronica- en IC-ontwikkeling.
In het lezingenprogramma staan technologische trends en marktontwikkelingen in de elektronica- en halfgeleiderindustrie centraal. Thema's van dit jaar zijn FPGA's, productiekwaliteit, analoog, embedded computers, software-hardwarecodesign en elektronica van de toekomst.
Op Bits&Chips Hardware Conference 2011 praat u op één dag bij met vakgenoten, experts en leveranciers van componenten, tooling, kennis en diensten.

cEDM bijdrage:

PBA kwaliteit en falingsrisico’s: cijfers graag!

Uw Printed Board Assemblage leverancier levert de gevraagde PBA. Hoe zeker zijn we van de kwaliteit van deze PBA? Hoe groot is het risico dat deze PBA niet werken bij integratie in uw apparatuur of bij opstart bij de klant? Een voor de hand liggende vraag waarop de industrie vandaag nog geen goed antwoord heeft.
Dick Van Hees (ASML) belicht de behoefte aan een éénduidige manier om het PBA kwaliteitsrisico te beschrijven en te minimaliseren.
Hoe dit kan en hoe het nodige cijfermateriaal kan verkregen worden, wordt toegelicht, door Geert Willems (imec). In de voorgestelde methode spelen de kwantificatie van assemblagefoutkansen (DPMO), yield en de afdekkingsgraad van productietesten een belangrijke rol.
De inzet van de methodiek in een productieomgeving bespreekt Kris Meeus (TBP). Reële productiecijfers illustreren de kwantificatie en analyse van assemblagekwaliteit en hoe systematische fouten gedetecteerd kunnen worden. Het belang van een goede Design-for-Assembly praktijk om het falingsrisico te minimaliseren wordt geïllustreerd.

Presentations: 

See our Presentations section.

Date: 
Thursday, June 9, 2011